Referenties

Wij hebben genoten tijdens het teamuitje met de paarden en vooral daarna. Wij denken nog vaak terug aan de “opdrachten” en de inzichten die hieruit kwamen. Ik blijf er versteld van staan hoeveel deze oefeningen met je doen en over je zeggen.

Het relaxte sfeertje van het buiten zijn, jullie “koffie lounge”, je bent er echt even helemaal uit. We hebben zoveel geleerd.

Gerina van Gelder, Bart van den Belt en Joël van Amerongen, team van Zakelijk Succes Academy

 

Teamuitje: de interactie met de paarden. De mooie en ‘boeiende’ dieren, vooral de wat grotere. En met elkaar & debriefing. De debriefing door de gezamenlijke terugblik, ieders reactie horen inclusief die van coaches Ton en Joe.

De metaforen waar wij op kwamen: open hand, richting bieden – tegelijk ook ruimte; voor-gaan, in de zin van zelf in beweging komen en weten wat je wilt, e.d. zijn op zich ook al wel stimulerend.

Zo’n teamuitje kan ik iedereen aanbevelen.

Robert Doornenbal – voorganger NGK De Lichtboog in Houten

 

Ik wilde effectiever leiding leren geven en klopte aan bij Semfer voor coaching. Tijdens het traject dat ik daarop samen met coach Ton Kasteleijn inging, werden me veel zaken duidelijk en vond ik het confronterend om te merken dat leiderschap bij jezelf begint.

Eveline Verdellen – beherend apotheker

 

Binnen 10 maanden was Pieter weer aan het werk. Dit was mogelijk door een uniek methodiek en.

Henry Stoepker, manager

 

Toen ik me aanmeldde bij de huisarts was ik wanhopig. Het ging op het werk niet goed. Ik had last van de werkdruk, de stress en perfectionisme. Ik had vroeger ook het nodige meegemaakt. Ik moet het altijd goed doen.

Hoe moest ik uit de burn-out komen? Er was van alles gebeurd in mijn persoonlijk leven en ook op het werk door allerlei veranderingen. Ik was uitgeput en zag door de bomen het bos niet meer. Ik had een coach nodig. Mijn huisarts kende de samenwerkingspartners Semfer & Lichtvoetig Leven goed en heeft mij naar hen doorverwezen.

Pieter – medewerker technische dienst

 

Onlangs heb ik bij Semfer met paarden gecommuniceerd. Een paard zegt geen woord en dat was nou juist de uitdaging. Communicatie is veel meer is dan het uitwisselen van woorden. Dat weet ik wel, maar wat zeg ik dan met mijn houding, met mijn toon? Dat weet ik niet precies en helemaal niet hoe ik dat zou kunnen veranderen. De paarden zullen mij laten zien wat ik zeg zonder woorden. Ik ben benieuwd!

Jeanette Westerkamp – justitiepredikant

 

Ik heb al eerder coaching gehad, een leiderschapstraining en in de theorie zaken in kaart gebracht. Dus ik wist het wel. Deze coaching met de paarden had ik eerder willen volgen, dit is echt een aanrader.

Entrepreneur Social media voor Ondernemers

 

Het was een bijzonder ervaring en confronterend om te voelen hoe ik mij eerst de ruimte liet ontnemen en het daarbij behorende gevoel van ongemak incasseerde. Dat doe ik vaker. Die neiging ken ik. En toch was het een confrontatie. Het paard is een grote spiegel, letterlijk en figuurlijk, maar niet bedreigend. Het direct ervaren en feedback krijgen, deed mij denken aan andere situaties waarin ik hetzelfde doe.

Carola

 

Heb met name geleerd over non-verbale communicatie: het effect van.

Renate Werkman – researcher & consultant

 

Dankzij de workshop ‘paard als spiegel’ heb ik nu een nieuwe baan.

Judith Arendsen-Fokker – fokkervorm.com en ontwerper/social media bij planethappy.nl

 

Een paarden les in ‘zijn’…. Ze schijnen mij iets te kunnen leren over mijn stijl van leidinggeven, meer nog zelfs…Het uur is veel te snel voorbij! Het schijnt dat we nog maar een fractie van de oefeningen hebben gedaan, dus er zouden nog meer sessies kunnen volgen. Het lijkt me ook geweldig voor mijn kinderen, of voor het hele gezin; hoe geef je leiding aan elkaar? Ik wil terug naar die paarden, dat weet ik zeker. Dat ik daarvan iets kan leren over mijn manier van leidinggeven, is mooi meegenomen, maar niet het belangrijkste. Het meest verlang ik terug naar.

Mirjam van der Vegt – auteur van diverse romans en non-fictie

 

Het is nog nooit in me opgekomen om me te laten coachen door een paard, maar vanmorgen was het dan zo ver.

Marc van der Woude – enterpreneur van Emerge Media, SvO en Slimmer Marketing

 

Wow! Als je een paard in beweging kunt krijgen, kun je dat ook met mensen en met je onderneming.

Astrid Willems – kunstconsultant/flexdenken

 

Jullie workshop is tof! Vooral ben ik er achter gekomen hoe belangrijk je eigen houding is. Als je niet duidelijk laat zien wat je wilt of waar je heengaat, komt dit niet goed over. Niet op het paard, maar ook niet op mensen. Bijzonder aan de workshop met de paarden is dat ze je heel goed aanvoelen en snappen wat je wilt, en zo niet dit ook aan je teruggeven.

Miriam Lam – kok bij Eetatelier, Reinaerde

 

Op zoek naar rust en overtuiging in mijn rol als teamleider. Dat heb ik ontdekt en geleerd tijdens de outdoorsessie met de paarden.

Helene Scholman – teamleider financien

 

Ons gesprek vond ik heel prettig en kwam op het juiste moment! Het heeft me alleen maar meer aan het denken gezet, vooral hoe goed het is om uit die zo genoemde comfort zone te komen en te meer vertrouwen te leren hebben in mijn kunnen.

Frederike Nusselder – leerkracht basisschool

Volgens mij komt iedereen eens in een fase terecht waarin je denkt: ik doe dit werk nu al een aantal jaren, maar langzaam dreigt de sleur erin te komen…. Lees meer

Pim van Arnhem – directeur Impulse

 

Jenny van Binsbergen – directeur Fysiotherapiepraktijk Loerik

Diederick van Oord – directeur huisartsenpraktijk Loerik

 

Misschien herken je dit wel. Je ontdekt bij jezelf dat je meer met je leven wilt doen dan dat je tot nu toe gedaan hebt. Ik ben ondernemer, heb een winkel en tegelijk zat ik vol met ideeën maar wist niet hoe ik dit handen en voeten kon geven! Mijn vraag hierbij waren: wie ben ik? Welke kwaliteiten heb ik? Hoe zet ik mijn ideeen om naar concrete plannen?

Ardi Hooijmans – ondernemer en eigenaar Twinkeltje

 

Wij hebben als politieke fractie veel gehad aan de teamworkshop.

Dick Hoek – voorzitter ChristenUnie Houten

 

Tijdens onze MT teambuilding dagen had Ton een positieve rol als moderator. Dat had effect. Hij weet je goed “uit te lokken” dat je meer over zichzelf vertelt en naar elkaar luistert, zo elkaar beter leert kennen en kunt bouwen en rust en focus aan te brengen.

Maarten van Soolingen – hoofd accounting, reporting & controle  a.s.r.

 

Ton helpt je als coach een eind verder! Doordat hij snel kan schakelen, verschillende methodieken hanteert en visualiseert maakt dat veel duidelijk.

Els van Staveren – programmamanager Bibliotheek Houten

 

Als persoon komt Ton op mij over als een warme en empathische persoonlijkheid. Zijn luistervaardigheden geven mij het gevoel dat ik gezien wordt en dat het belangrijk is wat ik ergens van vind. Zijn manier van vragen stellen helpt mij om meer uit mezelf te halen en te verwoorden hoe ik in het werk sta.

Deodaat Boer – teammanager Navigators

 

Ik wil graag meer ontdekken over welke talenten ik heb en wat mijn sterke en zwakke kanten.

Erika Ruissen – leerkracht basisschool

 

De outdoorsessie is meer dan vernieuwend. Samen met mijn collega’s heb ik een outdoorsessie met paarden mogen beleven onder begeleiding van Ton en Joe. Dat was vernieuwend.

Marianne Brug, eindredacteur TV, EO

 

De teamworkshop heeft de teamleden meer inzicht gegeven in hun eigen persoonlijkheid en die van anderen. Door dit vergrootte inzicht zijn teamleden effectiever gaan werken en is het team meer effectief gaan samenwerken. De teamleden maken meer gebruik van elkaars elkaars kwaliteiten en ondersteunen elkaar in het vermijden van valkuilen.

Radmer Schalkx, locatiemanager BSO Olleke Bolleke

 

Semfer en zijn team hebben ons een uitdagende middag bezorgd. Leerzame feedback van paarden en van het team rondom eigen gedrag en houding. Lekker buiten, uit je hoofd en in de modder!

Robert Fortuijn, eindredacteur Kinderprogramma’s EO

Eén gedachte over “Referenties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *