Semco-stijl

De Semco-stijl is geen managementboek met zgn 7 stappen. Het is soort een storytelling, over hoe een man tegen alle regels en managementmodellen in een sterk hiërarchische en top down georganiseerde  organisatie van meer dan 1000 werknemers ging downsizen. Het werd een voorbeeld voor een ‘Happy workplace’ voor vele bedrijven uit de wereld.

Dit boek is een feest van herkenning als je vindt dat het organiseren en leiding geven aan een bedrijf anders kan en moet, alleen hoe? Het vraagt om moed, lef en doorzettingsvermogen. De ‘principes’ vanuit de Semco-stijl wordt inmiddels zo’n 20 jaar door hen toegepast.

De 100 jaar oude Taylor industriele principes zitten zo in de bedrijven- en bureaucratische systemen verwerkt, dat het wel wat tijd vraagt om dit te veranderen. De organisatie en processen binnen een bedrijf kán eenvoudiger. Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan 😉 Of gaan doen als een start-up!

Semco is in Brazilië het meest geliefde bedrijf om voor te werken: zonder vaste werktijden en andere verplichtingen, zoals bedrijfskleding. Velen bepalen zelf hoeveel ze verdienen, werknemers kiezen en beoordelen zelf hun baas, financiële informatie is beschikbaar voor iedereen – en er wordt winst gemaakt, veel winst.

Bij Semco werken ze in Semco-stijl: een nieuwe, menselijke, productieve, stimulerende en in alle opzichten lonende manier van werken. ‘Semco-stijl’ inspireert en daagt uit tot een nieuwe manier van werken.

Ondernemer en bestsellerauteur Ricardo Semler lapt alle conventionele regels van organisaties aan zijn laars. En met succes. Hij is president-directeur van het succesvolle Semco S/A, wereldwijd beroemd om zijn ongebruikelijke werkomgeving.

Het boek de ‘Semco-stijl’ kun je hier bestellen.

How to Run a Company with (almost) No Rules by Richardo Semler: TED-talk