Samen met je dochter in de bak. Hoe is dat?

De paarden communiceren non-verbaal. Altijd eerlijk. Dat wordt ook wel ‘spiegelen’ genoemd. Dat maakt het zo leerzaam.

Je doet namelijk dingen op een bepaalde manier en daar reageert een paard op. Wat je doet krijg je terug. Tijdens een workshop of coaching met paarden merk je hoe je iets doet en leer je hoe het anders kan.

Kort het verhaal van Cynthia.
Ze ging samen met haar dochter de bak in werd gecoacht door de paarden.

Haar ervaring zie je in de volgende video.

Eerste reactie: ‘Het was fantastisch.’

‘Het kan wel een beetje spannend zijn om een paard, dat zoveel groter en sterker is, voor de eerste keer te benaderen. Het is belangrijk om dit met respect te doen. Hoe reageert het paard op je en kan je dichterbij komen? Als het contact er is, hoe kom je vervolgens dan samen van A naar B? Je gaat leuke opdrachten uitvoeren.

Dan is de workshop voorbij, maar je kan verbaasd zijn als ‘jouw’ paard dan uit vrije wil nog even met je meeloopt. Het betekent dat het paard het ook leuk heeft gevonden en dat je het goed hebt gegaan. Dan opeens galoppeert het paard weer terug naar de andere paarden. Het is ontroerend. En het kan zomaar zijn, dat je na afloop gewoon terug wil naar de paarden.’ Aldus Cynthia.

Cynthia volgde samen met haar dochter een workshop met de paarden bij Semfer.
Ton Kasteleijn vormt samen met Wilma Reijersen van Buuren en Joe Kilvington het paardencoachingteam.

Cynthia is in between jobs. Als correspondent in spe had ze in opdracht van een lokale krant een interview met Ton Kasteleijn en Wilma Reijersen van Buuren over het coachen met paarden. Het hele artikel kun je hier lezen.