Referenties

 

Ton heeft mij op korte termijn goed op weg geholpen in voorbereiding op een arbeidsvoorwaardengesprek. In slechts een uur tijd heeft hij mij op het spoor gezet om mijn werkervaring, ontwikkeling en opleiding (die ik als vanzelfsprekend ervaar) meer te waarderen en van daaruit het gesprek aan te gaan. De DISC-test die ik daarbij gemaakt heb liet zien wat mijn voorkeursgedrag is in bepaalde situaties. Het hielp ook om te zien dat door juist het tegenovergestelde te doen, juist in een arbeidsvoorwaardengesprek, ik mijzelf verder help. Het heeft z’n vruchten afgeworpen, want ik ben tevreden wat er uit het AV-gesprek is gekomen.

Pim V.: geestelijk verzorger

Hi Ton. Thanks for a very helpful and insightful session. For the help at short notice and hopefully see you soon. Thanks again and see you soon.

Niel v.d. Meer:

Director operations international Foundation

 

 


Ton is een erg prettige coach. Hij laat je zijn wie je bent, maar laat je daarin juist ook groeien. Hij stelt kritische prikkelende vragen, speelt af en toe een beetje advocaat van de duivel of gaat juist expres tegen je in, zodat jij goed je eigen mening en gevoel kan ontdekken. Hij ziet goed wat er bij mensen gebeurt, en kan daarop inspelen. Hij is toegankelijk en goed bereikbaar. Ook zorgt Ton in mijn geval voor contact met m’n werkplek, zodat er korte lijntjes zijn. Ik ben erg enthousiast over hoe hij je tot denken zet en je daarin verder helpt. 

Yentl H. : leerkracht speciaal onderwijs

 


Het paardrijden gaf mij ontspanning en deed ik met plezier. Echter mijn paard werd steeds meer nerveus van mij. Door werkomstandigheden heb ik een burn-out gehad. Toen bleek dat ik al veel langer last had van spanning en stressklachten. Voor stresscounseling coaching naar Semfer met de paarden als co-coach. Al tijdens de eerste sessie ‘vertelde’ het paard waardoor het probleem is ontstaan. Deze vorm van coaching helpt mij nu echt.

 

Caroline K.:

docent speciaal onderwijs en paardenliefhebber.

 


Ik ken Ton als een inspirerende coach, netwerker en workshop begeleider. Ton weet als geen ander mensen in beweging te krijgen en past deze kwaliteiten toe in zijn rol als voorzitter van het In Between Café in Houten. Bij Ton kun je terecht voor speed-coaching, tips voor een goede CV en schrijven van een motivatie brief. Ton heeft door zijn ervaring een groot netwerk opgebouwd en is in staat om op een originele manier zijn netwerk te gebruiken. Als resultaat zijn er diverse mensen geholpen aan een nieuw baan. Vandaar dat ik Ton van

harte kan aanbevelen als coach, begeleider en HR adviseur bij het zoeken en vinden van een nieuwe (werk gerelateerde) uitdaging.

Nel den Boer – ANVR Certified Tour Guide Goed Idee reizen/KRAS


Wij hebben genoten tijdens het teamuitje met de paarden en vooral daarna. Wij denken nog vaak terug aan de “opdrachten” en de inzichten die hieruit kwamen. Ik blijf er versteld van staan hoeveel deze oefeningen met je doen en over je zeggen.

Het relaxte sfeertje van het buiten zijn, jullie “koffie lounge”, je bent er echt even helemaal uit. We hebben zoveel geleerd.

Gerina van Gelder, Bart van den Belt en Joël van Amerongen


Teamuitje: de interactie met de paarden. De mooie en ‘boeiende’ dieren, vooral de wat grotere. En met elkaar & debriefing. De debriefing door de gezamenlijke terugblik, ieders reactie horen inclusief die van coaches Ton en Joe.

De metaforen waar wij op kwamen: open hand, richting bieden – tegelijk ook ruimte; voor-gaan, in de zin van zelf in beweging komen en weten wat je wilt, e.d. zijn op zich ook al wel stimulerend.

Zo’n teamuitje kan ik iedereen aanbevelen.

Robert Doornenbal – voorganger NGK De Lichtboog in Houten


Ik wilde effectiever leiding leren geven en klopte aan bij Semfer voor coaching. Tijdens het traject dat ik daarop samen met coach Ton Kasteleijn inging, werden me veel zaken duidelijk en vond ik het confronterend om te merken dat leiderschap bij jezelf begint.

 

 

 

 

Eveline Verdellen -Apotheker


Hij had een burn-out. Binnen 10 maanden was Pieter weer aan het werk. Dit was mogelijk door een uniek re-integratiemethodiek.

Henry Stoepker, manager Vitras zorgroep


Toen ik me aanmeldde bij de huisarts was ik wanhopig. Het ging op het werk niet goed. Ik had last van de werkdruk, de stress en perfectionisme. Ik had vroeger ook het nodige meegemaakt. Ik moet het altijd goed doen.

Hoe moest ik uit de burn-out komen? Er was van alles gebeurd in mijn persoonlijk leven en ook op het werk door allerlei veranderingen. Ik was uitgeput en zag door de bomen het bos niet meer. Ik had een coach nodig. Mijn huisarts kende de samenwerkingspartners Semfer & Lichtvoetig Leven goed en heeft mij naar hen doorverwezen.

Pieter – medewerker technische dienst


Onlangs heb ik bij Semfer met paarden gecommuniceerd. Een paard zegt geen woord en dat was nou juist de uitdaging. Communicatie is veel meer is dan het uitwisselen van woorden. Dat weet ik wel, maar wat zeg ik dan met mijn houding, met mijn toon? Dat weet ik niet precies en helemaal niet hoe ik dat zou kunnen veranderen. De paarden hebben mij laten zien wat ik zeg zonder woorden. Ik was benieuwd!

Jeanette Westerkamp – justitiepredikant


Ik heb al eerder coaching gehad, een leiderschapstraining en in de theorie zaken in kaart gebracht. Dus ik wist het wel. Deze coaching met de paarden had ik eerder willen volgen, dit is echt een aanrader.

Entrepreneur Social media voor Ondernemers


Het was een bijzonder ervaring en confronterend om te voelen hoe ik mij eerst de ruimte liet ontnemen en het daarbij behorende gevoel van ongemak incasseerde. Dat doe ik vaker. Die neiging ken ik. En toch was het een confrontatie. Het paard is een grote spiegel, letterlijk en figuurlijk, maar niet bedreigend. Het direct ervaren en feedback krijgen, deed mij denken aan andere situaties waarin ik hetzelfde doe.

Carola


Door de workshop met paarden als co-coach heb met name geleerd over non-verbale communicatie: het effect van.

Renate Werkman – researcher & consultant


Dankzij de workshop ‘paard als spiegel’ heb ik nu een nieuwe baan.

Judith Arendsen-Fokker – fokkervorm.com en ontwerper/social media bij planethappy.nl


Een paarden les in ‘zijn’…. Ze schijnen mij iets te kunnen leren over mijn stijl van leidinggeven, meer nog zelfs…Het uur is veel te snel voorbij! Het schijnt dat we nog maar een fractie van de oefeningen hebben gedaan, dus er zouden nog meer sessies kunnen volgen. Het lijkt me ook geweldig voor mijn kinderen, of voor het hele gezin; hoe geef je leiding aan elkaar? Ik wil terug naar die paarden, dat weet ik zeker. Dat ik daarvan iets kan leren over mijn manier van leidinggeven, is mooi meegenomen, maar niet het belangrijkste. Het meest verlang ik terug naar.

Mirjam van der Vegt – auteur van diverse romans en non-fictie


Het is nog nooit in me opgekomen om me te laten coachen door een paard, maar vanmorgen was het dan zo ver.

Marc van der Woude – enterpreneur van Emerge Media, SvO en Slimmer Marketing


Wow! Als je een paard in beweging kunt krijgen, kun je dat ook met mensen en met je onderneming.

Astrid Willems – kunstconsultant/flexdenken


Jullie workshop is tof! Vooral ben ik er achter gekomen hoe belangrijk je eigen houding is. Als je niet duidelijk laat zien wat je wilt of waar je heengaat, komt dit niet goed over. Niet op het paard, maar ook niet op mensen. Bijzonder aan de workshop met de paarden is dat ze je heel goed aanvoelen en snappen wat je wilt, en zo niet dit ook aan je teruggeven.

Miriam Lam – kok bij Eetatelier, Reinaerde


Op zoek naar rust en overtuiging in mijn rol als teamleider. Dat heb ik ontdekt en geleerd tijdens de workshop met de paarden.

Helene Scholman – teamleider financien


Ons gesprek vond ik heel prettig en kwam op het juiste moment! Het heeft me alleen maar meer aan het denken gezet, vooral hoe goed het is om uit die zo genoemde comfort zone te komen en te meer vertrouwen te leren hebben in mijn kunnen.

Frederike Nusselder – leerkracht basisschool


Met twee afgeronde hbo opleidingen en een ontslagbrief in mijn zak klopte ik op de deur van Tons praktijk. Daar was ik en even helemaal het zicht kwijt op wat ik nu kon en wilde. Hopend dat iemand mij op weg kon helpen naar een nieuwe passende baan. Via het UWV had ik een coachingstraject aangeboden gekregen en mijn zwager had mij geattendeerd op Ton (zeker het proberen waard)

In het eerste gesprek heb ik samen met Ton mijn situatie in kaart gebracht: waar stond ik en waar kwam ik vandaan? Ik kon mijn verhaal en frustraties kwijt, Ton luisterde en gaf gerichte feedback. Een stukje psychologisch inzicht werd mij ook aangereikt, namelijk het verband tussen identiteit en werk. Ineens klaarde er een stukje mist op. Het tweede en derde gesprek stond in het teken van de DISC Test: het maken van de test, het begrijpen van de DISC Analyse en praktijkoefeningen.

De verdere gesprekken waren gericht op het mij begeleiden naar een nieuwe baan. En dat ging niet zonder slag of stoot. Samen met Ton heb ik gezocht naar een balans tussen privé en werk, gekeken naar mijn talenten, mijn passie en mijn capaciteiten. Soms tussen al het gepraat door dacht ik: “Ja, het is de moeite waard, hier is iemand die met geduld, inzicht en expertise naar mij luistert!”

Corrieke B. – Pedagogisch Werker kinderdagverblijf


Volgens mij komt iedereen eens in een fase terecht waarin je denkt: ik doe dit werk nu al een aantal jaren, maar langzaam dreigt de sleur erin te komen….

Een traject van persoonlijke coaching leerde me een aantal kernkwaliteiten van Ton. Hij kan ‘echt’ luisteren, niet alleen als specialist of als professioneel coach, maar als mens die naast je komt staan en met je meedenkt. Vervolgens heeft Ton het analytische vermogen om complexe vraagstukken in overzichtelijke brokken te ontrafelen. Hij loodst je daar doorheen terwijl hij zich niet door details laat afleiden, maar je voortdurend bij de kern van de zaak houdt. Dat is verhelderend, doortastend en effectief, waardoor inzicht en concrete toepassing elkaar omarmen.

Pim van Arnhem – directeur Impulse


Jenny van Binsbergen – directeur Fysiotherapiepraktijk Loerik


Diederick van Oord – directeur huisartsenpraktijk Loerik


Misschien herken je dit wel. Je ontdekt bij jezelf dat je meer met je leven wilt doen dan dat je tot nu toe gedaan hebt. Ik ben ondernemer, heb een winkel en tegelijk zat ik vol met ideeën maar wist niet hoe ik dit handen en voeten kon geven! Mijn vraag hierbij waren: wie ben ik? Welke kwaliteiten heb ik? Hoe zet ik mijn ideeën om naar concrete plannen?

Ardi Hooijmans – ondernemer en eigenaar Twinkeltje


Wij hebben als politieke fractie veel gehad aan de DISC teamworkshop.

Dick Hoek – voorzitter ChristenUnie Houten


Tijdens onze MT teambuilding dagen had Ton een positieve rol als moderator. Dat had effect. Hij weet je goed “uit te lokken” dat je meer over zichzelf vertelt en naar elkaar luistert, zo elkaar beter leert kennen en kunt bouwen en rust en focus aan te brengen.

Maarten van Soolingen – hoofd accounting, reporting & controle  a.s.r.


Ton helpt je als coach een eind verder! Doordat hij snel kan schakelen, verschillende methodieken hanteert en visualiseert maakt dat veel duidelijk.

Els van Staveren – programmamanager Bibliotheek Houten


Als persoon komt Ton op mij over als een warme en empathische persoonlijkheid. Zijn luistervaardigheden geven mij het gevoel dat ik gezien wordt en dat het belangrijk is wat ik ergens van vind. Zijn manier van vragen stellen helpt mij om meer uit mezelf te halen en te verwoorden hoe ik in het werk sta.

Deodaat Boer – teammanager Navigators


Ik wil graag meer ontdekken over welke talenten ik heb en wat mijn sterke en zwakke kanten.

Erika Ruissen – leerkracht basisschool


Deze outdoorsessie is meer dan vernieuwend. Samen met mijn collega’s heb ik een teamuitje met paarden mogen beleven onder begeleiding van Ton en Joe. Dat was vernieuwend.

Marianne Brug, eindredacteur TV, EO


De teamworkshop heeft de teamleden meer inzicht gegeven in hun eigen persoonlijkheid en die van anderen. Door dit vergrootte inzicht zijn teamleden effectiever gaan werken en is het team meer effectief gaan samenwerken. De teamleden maken meer gebruik van elkaars elkaars kwaliteiten en ondersteunen elkaar in het vermijden van valkuilen.

Radmer Schalkx, locatiemanager BSO Olleke Bolleke


Ton en zijn team hebben ons een uitdagende team middag bezorgd. Leerzame feedback van paarden en van het team rondom eigen gedrag en houding. Lekker buiten, uit je hoofd en in de modder!

Robert Fortuijn, eindredacteur Kinderprogramma’s EO

Eén antwoord op “Referenties”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *