Paarden als spiegel

Wat kun je leren van paarden?

Wie al eens een workshop met paarden gevolgd heeft, weet het. Paarden zijn niet alleen mooie en edele dieren, je kunt ook nog eens veel van ze leren.

Op een boerderij bij de grens van Houten en Bunnik, is een mini paddock paradise met een aantal prachtige paarden die je graag begeleiden als co-coach.

‘Mensen communiceren door met elkaar te praten, echter zo’n 80% van de communicatie is non-verbaal. Bij paarden is de communicatie voor 100% non-verbaal. Paarden zijn eerlijk! Wat zo mooi is met paarden is dat ze echt zijn, dat ze kunnen ‘zijn’.

Je leert hierdoor andere dingen dan op een theoretisch cursus. De workshops, coaching en teamtrainingen met paarden zijn onder begeleiding van professionele coaches.

‘Het is fijn om buiten te zijn en het is goed voor mensen om buiten te zijn.’ Zo wordt je Natuurlijk Beter!

We kijken en luisteren naar wat de paarden in samenwerking met een klant laat zien en vertelt. Wat ze communiceren in relatie met de klant vertalen we naar de dagelijkse. Door coaching kan je leren om bijvoorbeeld beter te communiceren, leidinggeven, samenwerking in een team verbeteren.

Wat houdt een workshop of coaching met paarden in, hoe werkt het en wat levert het op?
Je gaat contact maken met het paard en oefeningen doen in de paddock naast het paard. Je kunt met allerlei vragen naar een workshop of coaching komen. Wil je bijvoorbeeld leren hoe je beter kunt communiceren, presenteren, leiding geven en of samenwerken? De paarden ‘spiegelen’ je altijd. Dat maakt het zo leerzaam. Je doet namelijk dingen op een bepaalde manier en daar reageert een paard op. Wat je doet krijg je terug. Tijdens een workshop of coaching merk je hoe je iets doet en leer je direct hoe het anders kan.

‘Dat wat je leert van de paarden, brengt tegelijkertijd verandering aan in je dagelijks leven. Klanten vertellen dat zij bij meerdere sessies een groei bemerken.’

‘Wat hier gebeurt is wezenlijk, het is echt en loopt parallel met het dagelijkse leven.’

Mail naar info@semfer.nl of met onderstaand formulier. Je mag ook bellen of stuur een WhatsApp voor een kennismaking: 06 – 16290825.

#coaching #training #DISC #teambuilding #workshops #employeejourney #eft