Dag 4. El Shaddai

We kennen allemaal het lied: ‘El shaddaj’. Het is een prachtig lied maar wat betekent het nu eigenlijk. Niemand die het echt precies weet. Sommige zeggen: de almachtige God, anderen, de eeuwige God. Het blijft een beetje gissen.

Toch denken veel rabbijnen dat het woord Shaddai komt van het woord shad wat moederborst betekent. Het Hebreeuwse woord. Shaddaj is het meervoud van het woord shad en dan krijg je mijn God met borsten. Het is een feministisch beeld zo vinden veel gelovigen en hebben er moeite mee. Maar God is vrouwelijk en mannelijk tegelijk dus het is zo gek nog niet.
De Heilige Geest, Geest van God, heeft veel vrouwelijke eigenschappen zoals: troosten, tederheid, zorg voor de naaste.

Natuurlijk hebben mannen deze eigenschappen ook, maar het zijn juist deze karaktertrekken die bij vrouwen vaker net iets meer aanwezig zijn. Borsten zijn en waren de ‘lifeline’ van een kind, zeker toen er nog geen poedermelk bestond. Het voedde de pasgeborene en voorzag het van alle benodigde voedingsstoffen. Onze Vader voorziet ons in alles wat we nodig hebben en houdt ons dicht bij Zijn hart, aan Zijn borsten. Zoals een moeder haar kind dicht bij haar hart houdt als ze het voedt, zo doet de Vader dit.

Gebed
Leer mij dicht bij U te zijn en te weten dat U in alles voorziet. Dank voor Uw woord wat mijn dagelijkse melk is en alle voedingsstoffen bevat die ik nodig heb, waardoor ik mag leven.

Kinderen
Zoek een tijdschrift of plaatjes op internet waar een moeder staat die een kind aan de borst houdt. Voel je jezelf ook zo bij God. Dat Hij voor je zorgt en jij dicht bij Zijn hart bent.