Dag 21. Zondag, het verhaal van rabbi Sasow

Dag 21. Zondag, het verhaal van rabbi Sasow

De rabbi van Sasow gaf eens zijn laatste geld aan een man met een slechte naam. De leerlingen verweten het hem. ‘Moet ik dan’, zo zei hij, ‘kieskeuriger zijn dan God, die het aan mij heeft gegeven.’

Jezus is aan het kruis ook niet kieskeurig. Hij sterft voor elke zondaar. Soms kunnen wij wel kieskeurig zijn: zij/ hij wel en zij/hij niet. Zelf ben ik er ooit tegen aangelopen. Ik ontmoette een ruwe bonk van een man die plat Utrechts sprak en iemand waarvan ik dacht: hij wil vast niets horen over Jezus. Maar toen ik over Jezus heel achteloos vertelde zei hij: ‘oh wat leuk, heb je een Alpha formulier voor mij, dat lijkt me wel wat’. Schaamrood bedekte mijn kaken.

Gods genade mag voor iedereen zijn en wij hoeven niet vooraf te denken voor wie en het wel of niet zal zijn.

Het is zondag: Geen opdracht