Iedere kind een eigen aanpak!

Als ouders heb je je eigen communicatie en stijl ontwikkeld in de loop van de jaren om met jezelf en anderen om te gaan. Met kinderen en met name pubers wordt dat heel anders. Eigenlijk wordt je weer even gespiegeld: ‘wat is jouw stijl en die van je kind/puber?’ Zit daar nog een fit in of vraagt het weer wat flexibiliteit en samen leren?

We geven daarvoor workshops: ‘zo zie ik mijn kind en zo zie ik mijzelf’ Als eerste voor ouders. Om jou eigen unieke stijl te ‘her-ontdekken’. En een inschatting te maken omtrent de in ontwikkeling zijnde uniek stijl van je kind/puber. Mail ons voor meer info.

Een interessant en leerzaam boek met dit thema is van o.a. dr. Charles F. Boyd: ‘Ieder kind een eigen aanpak’. Different children, different needs. Je kunt het boek hier bestellen.

 

 

Check je loopbaan

Ben jij zoekende in werk- en loopbaanzaken?

Meld je aan voor de Week van de Loopbaan 2017!

Werkzoekend of beweging willen in je werk

Ben je werkzoekend? Wil je meer plezier en energie uit je werk halen? Sta je stil in jouw ontwikkeling? Ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Wil je weten waar jouw kwaliteiten liggen? Er kunnen talloze redenen zijn waarom je vastloopt in je werk. Het kost veel energie als je te lang met loopbaanvragen blijft rondlopen. Je zelfvertrouwen loopt een forse deuk op. Als je bedenkt dat je gemiddeld zo’n 90.000 uur van je leven werkt, dan besef je nog meer hoe belangrijk het is om werk te doen dat bij je past en waar je gelukkig van wordt. Een loopbaanprofessional helpt je je doel scherp te krijgen en een ontwikkelplan op te stellen, zodat je in beweging blijft.

 

Leven Lang Ontwikkelen

Ook als je het prima naar je zin hebt, kun je al nadenken over je toekomst. Tenslotte zijn de tijden dat je 30 jaar bij dezelfde werkgever werkt voorbij. Door jezelf voortdurend te ontwikkelen blijf je bij en groei je mee met de veranderende arbeidsmarkt. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Hoe doe je dat dan: blijvend ontwikkelen? Moet je daarvoor de schoolbanken in of kan dat ook in de praktijk? Betekent het een carrièreswitch of eens snuffelen in een andere branche? Of is een werkervaringsplek voor jou dé oplossing? Veel vragen waar je met een loopbaanprofessional over kunt sparren.

 

Meld je aan voor de Week van de Loopbaan

Ben jij zoekende in werk- en loopbaanzaken en heb je behoefte om eens van gedachten te wisselen met een vakkundige loopbaancoach bij jou in de buurt?

Ook ik stel mijn praktijk open in tijdens de week van de Loopbaan en nog een paar dagen daarna.

Ik nodig je graag uit om vrijblijvend een afspraak te maken door een mail te sturen naar info@semfer.nl.

Ik hoop je te ontmoeten.

Vol = vol dus mail, bel, of stuur een WhatsApp naar 06 – 16290825 om nu alvast voor het maken van een afspraak!

 

Dit moet je ook doen!

Onlangs heb ik met paarden gecommuniceerd. Een paard zegt geen woord en dat was nou juist de uitdaging. Communicatie is veel meer is dan het uitwisselen van woorden. Dat weet ik wel, maar wat zeg ik dan met mijn houding, met mijn toon?

Dat weet ik niet precies en helemaal niet hoe ik dat zou kunnen veranderen. Het overkomt me bij voorbeeld regelmatig dat ik op een verzoek van iemand ‘nee’ zeg, en dat die ander dat niet heeft gehoord, sterker nog: dat de ander ervan uit gaat dat ik ja heb gezegd. Hoe kan dat? Hoe kan het dat ik soms, voor mijn idee duidelijk, ruimte vraag en die niet krijg? Wat hoort iemand dan als hij mijn ‘nee’ niet hoort?
De paarden zullen mij laten zien wat ik zeg zonder woorden. Ik ben benieuwd! Lees meer

ZZP´ers in de leer bij paarden

Vijftien ZZP´ers in de leer bij paarden

Tekst : Mariëtte Woudenberg, Tekstbureau PuurTaal

Twee lekker mollige lammeren komen aanhuppelen door de wei om een aai te krijgen. Honderd meter verderop grazen een bruine en een witte merrie. In een nabijgelegen boomgaard hoor je de vogels schetteren.

De ZZP Houten-kennismakingsworkshop vindt dit keer plaats op een idyllische plek in Bunnik. Vijftien ondernemers mogen snuffelen aan het fenomeen paardencoaching en -training, onder leiding van Ton Kasteleijn, Wilma Reijersen van Buuren en Joe Kilvington. De groep ZZP´ers vindt het best een beetje ‘eng’ en enige scepsis is er hier en daar ook wel. Want is dit gewoon niet iets ontzettend ´vaags´? “ZZP´ers in de leer bij paarden” verder lezen

NLdoet

Een mooi voorbeeld van drie bedrijven die zich inzetten voor langdurige samenwerking vanuit NLdoet in Houten! Een advertentie van pmohouten.nl in ’t Groentje, het Houtens Nieuws.

Lees hier het interview van Mariette Woudenberg met Roos Prommisschenckel (ex.) Miss Holland.

Advertentie NLdoet 't Groentje

 

“Ik mag me kwetsbaar opstellen”

Moet je altijd aardig blijven? Mag je het zeggen als je ergens tegenop ziet? Deze en andere vragen hielden Roos Prommenschenkel uit Houten volop bezig. Ze wilde hulp bij het leiden van haar ideële organisatie en het vormen van een visie voor de toekomst. Tijdens Meet & Match 2013 kwam ze in contact met Ton Kasteleijn van Semfer coaching & training. Hij begeleidde Roos een aantal maanden in 2014 met gesprekken, maar ook met paardencoaching. Ze leerde er veel van. “Ik doe bepaalde dingen nu echt anders en de betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie is sterker geworden.”

Een eigen stijl hebben is goed
““Ik mag me kwetsbaar opstellen”” verder lezen

Nieuwjaarsgroet!

Wij kijken als netwerkteam en collega’s terug op een mooi 2014.
Onze klanten volgden met succes onze workshops, training en coaching.
We vonden het fijn om mee te werken aan hun persoonlijke, professionele of organisatie ontwikkeling.
Lees hier diverse ervaringen.

We willen ons als netwerkteam blijven ontwikkelen in 2015 en goed naar onze klanten luisteren. Heb je een tip?
Mail die dan graag naar info@semfer.nl
Ook als je – nog – geen klant bent. Onder de inzenders verloten wij “Nieuwjaarsgroet!” verder lezen