Dit moet je ook doen!

Onlangs heb ik met paarden gecommuniceerd. Een paard zegt geen woord en dat was nou juist de uitdaging. Communicatie is veel meer is dan het uitwisselen van woorden. Dat weet ik wel, maar wat zeg ik dan met mijn houding, met mijn toon?

Dat weet ik niet precies en helemaal niet hoe ik dat zou kunnen veranderen. Het overkomt me bij voorbeeld regelmatig dat ik op een verzoek van iemand ‘nee’ zeg, en dat die ander dat niet heeft gehoord, sterker nog: dat de ander ervan uit gaat dat ik ja heb gezegd. Hoe kan dat? Hoe kan het dat ik soms, voor mijn idee duidelijk, ruimte vraag en die niet krijg? Wat hoort iemand dan als hij mijn ‘nee’ niet hoort?
De paarden zullen mij laten zien wat ik zeg zonder woorden. Ik ben benieuwd! Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *